KULTUR

Statsbygg monterte forrige uke et byggegjerde rundt Y-blokken. Neste skritt er å sikre kunstverkene «Måken» og «Fiskerne». Med økonomisk støtte fra en anonym giver har Norske arkitekters landsforbund og Fortidsminneforeningen nå varslet søksmål mot regjeringens rivingstillatelse.

Dette kan stoppe riving av Y-blokka

Kan rivingen fortsette før søksmålet mot staten er avgjort? Vi går gjennom prosessen frem mot en mulig rettssak.

Publisert Sist oppdatert

Kampen mot riving av Y-blokka fortsetter – selv om Statsbygg har fått klarsignal til å starte rivingsprosessen. Norske arkitekters landsforbund og Fortidsminneforeningen mener at regjeringens rivingstillatelse er ugyldig, og har varslet søksmål. En anonym giver dekker utgiftene til kjendisadvokat Berit Reiss-Andersen, som skal levere stevningen før påske.

Det hindret imidlertid ikke Statsbygg i å montere et byggegjerde rundt Y-blokken i forrige uke. Neste skritt er å sikre Y-blokkens to integrerte kunstverk, «Måken» og «Fiskerne» av Nesjar og Picasso. Kunstverkene skal skjæres ut, tas ned og sikres før rivingen av bygningen begynner.

Men kan Statsbygg fortsette rivningen før søksmålet er avgjort? Og hva skal egentlig til for at et søksmål mot staten kan føre frem i en slik sak?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS