Vladimir Putin under et møte med Mahmoud Abbas i april 2016. Foto: Kremlin.ru [CC BY 4.0].
Vladimir Putin under et møte med Mahmoud Abbas i april 2016. Foto: Kremlin.ru [CC BY 4.0].

Sentrale Frp-ere slutter seg til Hagens Putin-støtte

De tviler på at Russland står bak USA-hacking og vil alliere seg med Putin mot islamisme. Siv Jensen vil ikke uttale seg.

Publisert Sist oppdatert

– Vi får en tryggere verden hvis Putin og Trump gjør felles front mot vår tids største trussel, nemlig islamistene, sier Ulf Leirstein (Frp). Leirstein sitter på Stortinget for Frp fra Østfold, er medlem i Justiskomiteen, parlamentarisk nestleder for Frp og var den eneste Frp-eren på Stortinget som i forkant av USA-valget støttet Trumps presidentkandidatur.

Leirstein er langt på vei enig med Carl I. Hagen, som på Facebook i forrige uke kritiserte Obamas utvisning av 35 russiske diplomater og ga støtte til Putin og Trumps linje framfor Obamas. Utvisningen av diplomatene var uansvarlig og satte norske interesser i fare, skrev Hagen, som står på fjerdeplass på Oslo Frps liste til stortingsvalget i høst.

Vil ha mindre spenning i verden

Hagen avviste også at Putin og Russland hadde vært involvert i hacking under USA-valget, selv om både CIA og FBI har konkludert med at Russland var involvert.

I forrige uke skrev Leirstein følgende på Twitter: «Obama reagerer på at Russland har hacket og snoket. For slikt driver ikke USA med.» Men han vil ikke uttale seg bastant.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS