Breiviks etterfølgere

Terrorismen på New Zealand er inspirert av Anders Behring Breivik. Kommentarfeltet ytterst til høyre reagerer som forventet.

Publisert Sist oppdatert

Flere dusin muslimer er i natt drept i en terroraksjon mot to moskeer i Christchurch på New Zealand. De siste opplysningene sier 40 døde, men 48 er skadet og tallet kan øke.

Detaljene er fremdeles uklare, men den antatte hovedmannen er tydelig inspirert av Anders Behring Breivik. Han har også lagt ut sitt eget «manifest» der dette kommer klart frem. Breivik nevnes eksplisitt som inspirasjon, og han påstår til og med at han har hatt kontakt med Breiviks «tempelriddere»:

“But I have only had brief contact with Knight Justiciar Breivik, receiving a blessing for my mission after contacting his brother knights.

Were your beliefs influenced by any other attackers?

I have read the writings of Dylan Roof and many others, but only really took true inspiration from Knight Justiciar Breivik.”

Siden disse tempelridderne så vidt vi vet bare finnes i Breiviks eget hode, kan det hende at denne forbindelsen også bare er i terroristens hode.

Det er klare likheter med Breiviks terror i et annet lite land uten tidligere erfaring med masseterror. Men på New Zealand ser det ut til å være en gruppe som står bak, ikke en enkelt mann. Fire er arrestert så langt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS