2
2

May the Queen live forever

Netflix-serien «The Crown» viser monarkiets viktigste funksjon: Å virkeliggjøre det fantastiske, å menneskeliggjøre det storslagne, å løfte frem det hellige.

Publisert Sist oppdatert

Camilla Heiervang har sett andre sesong av Netflix-serien The Crown, som har premiere over hele verden 8. desember.

En psykolog jeg kjenner, har et bilde av kongefamilien hengende på kontoret. På en korketavle, midt mellom tilfeldige sitater og timeplaner, henger kongefamilien i finstas, tiaraer og det hele festet med en tegnestift. Det skal minne henne om hvor forskrudd verden er, og at det kanskje ikke står så mye verre til med pasientene enn med samfunnet for øvrig.

Min bekjent er ikke alene om å tenke at monarkiet er en institusjon som beveger seg i påfallende utakt med hvordan ting burde være. I sommer havnet jeg i krangel med en, ja, du kan jo gjette, SV-er som lot seg fornærme over at jeg tilsynelatende ikke kunne forsvare kongehuset med rasjonelle argumenter, men likevel ikke ville godta hennes analyse om at det var brudd på menneskerettighetene at noen ble født inn i en så ufri tilværelse som den vår alles prinsesse Ingrid Alexandra var låst til fra sine første skrik.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS