NYHET

WHO-direktør Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus takket Erna Solberg både på norsk og svensk for landets arbeid med å sikre rettferdig fordeling av vaksiner

Advarer mot vaksinenasjonalisme

WHO-direktør Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus roste Erna Solberg for rollen Norge har tatt for å sikre rettferdig fordeling av vaksiner og annet medisinsk utstyr. Men Solberg selv benyttet anledningen til å spille ned forventningene til hva en rettferdig fordeling av vaksiner vil innebære.

Publisert Sist oppdatert

På mandag annonserte regjeringen at Norge er tildelt en viktig rolle i ACT-A, et internasjonalt samarbeid for å stanse koronapandemien.

Sammen med Sør-Afrika er Norge valgt ut til å lede rådet som skal sikre rettferdig tilgang til vaksiner, medisin og test-utstyr.

«At dette arbeidet blir så effektivt og målrettet som mulig, er det som kan stanse denne pandemien. Jeg kan ikke tenke meg noe som er viktigere akkurat nå enn å sikre rettferdig fordeling av vaksiner, testutstyr og medisiner», uttalte utviklingsminister Dag-Inge Ulstein i en pressemelding om annonseringen.

Det første møtet i samarbeidet ble i går streamet live fra WHOs nettside.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS