Martin Krasnik. Illustrasjon: Oda Valle.

Planeten Skandinavia

«Det er i virkeligheten et sterkt humanistisk, europeisk trekk å ignorere motsetninger når de er negative, og hylle dem når de er positive», sier Martin Krasnik.

Publisert Sist oppdatert

Danmarks Radio opplyste nylig at "Klager over programetik falder i flere kategorier, men kritikken går i næsten en tredjedel af tilfældene på ‘unfair og tendentiøs dækning’. I 2014 var 48 procent af klagerne i denne kategori, og ifølge [DR] skyldes det Deadlines dækning af Gaza-konflikten."

MK: Det vil si meg.

Programverten og journalisten Martin Krasnik sitter overfor meg på Bevar’s café på Nørrebro, i samme kvartal som han selv bor. Aktualitetsprogrammet Deadline, som mottok så mange av klagene fra seere i fjor, ledes av ham. Det var også hans Gaza-dekning som bragte ham nordmenns oppmerksomhet, gjennom et revolver-intervju med vår egen Mads Gilbert – mannen som splitter den norske befolkning i de som betrakter ham som en Florence Nightingale på Gaza, og de som også kritiserer hans ensidige utspill om Israel–Palestina-konflikten. «Et godt intervju», forteller Krasnik, og han er overbevist om at Gilbert mener det samme, siden legen både fikk lov til å bli sint og si hva han mente.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS