NYHET

I frie samfunn kan man ikke forby alt som kan bli farlig

Det mener jurist Anine Kierulf, som finner Twitters utestegning av Trump problematisk – selv om hun også er av den oppfatning at Trumps tvitring har et farepotensial.

Var det rett å utestenge Trump fra Twitter? Kierulf har uttrykt en posisjon som i utgangspunktet kan fremstå paradoksal: Ikke bare anser hun tvitringen til Trump som potensielt farlig, men hun anser det også som problematisk å utestenge Trump fra Twitter.
Publisert Sist oppdatert

Donald Trump oppildnet opprørerne utenfor Det hvite hus: «Dersom dere ikke kjemper som et helvete så kommer dere ikke til å ha et land lenger». Presidenten kalte valget for stjålet – og pekte deretter i retning av Capitol Hill.

Men det er ikke bare utenfor Det hvite hus at Trump har oppildnet opprørere: I en årrekke har presidenten tvitret uttalelser som i større eller mindre grad har undergravet de demokratiske institusjonene han selv er statsoverhode for.

Nok var imidlertid nok for Twitter. Etter opprøret på Capitol Hill bestemte Twitter seg som kjent for å utestenge presidentene fra sine plattformer – på permanent basis.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS