Alle konservative studenter, foren dere!

Langt fra alle konservative studenter hører hjemme i Høyre og DKSF. De fortjener et alternativ.

Publisert Sist oppdatert

I fjor sommer ble en ny konservativ studentforening dannet ved Universitetet i Oslo. Gruppen fikk navnet Foreningen for alle konservative studenter, eller FAKS for enkelthets skyld. Dets formål var – som navnet tilsier – å være et samlingssted for alle konservative studenter, uavhengig av form, partitilhørighet eller mangel derav. Man kan spørre seg hvorvidt det var behov for en slik forening, da grupper som Den Konservative Studenterforening (DKSF) har eksistert i godt over hundre år. Er det ikke plass til alle konservative studenter der?

Det korte og konsise svaret er nei.

Saken er nemlig den at DKSF, gjennom sin direkte tilknytning til partiet Høyre, legger klare begrensninger på hvem det er som kan engasjere seg for konservative saker. Konservatisme er en svært så mangfoldig tankestrømning, som man finner mange andre steder enn bare blant de nyliberale thatcheristene i Høyre.

Man har verdikonservative, miljøkonservative, nasjonalkonservative, liberalkonservative og rene tradisjonalister, for å nevne noen varianter. Det er klart at ikke alle disse nødvendigvis hører hjemme i Høyre, og dermed heller ikke i DKSF. At det er behov for en organisasjon som FAKS, burde det være liten tvil om.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS