NYHET

Klimaklokken på Egertorget i Oslo skal vise at tiden for klimahandling er i ferd med å løpe ut. Den teller ned til 31. desember 2030, men er avtalt å stå i inntil tre år.

– Ingen dommedagsklokke

Da Norsk Vind ikke fikk bygge ut Hordavind kontaktet de reklamebyrået Try og Mathias Fischer for hjelp. Resultatet er klimaklokker som skal vise at tiden for klimahandling løper ut.

Publisert

Hordavind et et vindkraftfelt under utvikling, prosjektert for 200 til 250 vindturbiner lokalisert i Modalen, Masfjorden og Alver kommuner i Vestland fylke. Det vil, dersom det bygges, bli et av Europas største vindkraftverk, ifølge prosjekteier Norsk Vind. Effekten skal bli på 1 500 megawatt og produksjonen dekke behovet til 300 000 husholdninger.

Norsk Vind var våren 2019 klar til å investere tolv til fjorten milliarder da prosjektet falt utenfor de områdene NVE anså best egnet for bygging av vindkraftfelt. Feltet ligger for nær Stølsheimen naturvernområde.

Norsk Vind startet et samarbeid med reklamebyrået Try Råd. I Try arbeidet Mathias Fischer, nåværende statssekretær for miljø- og klimaminister Sveinung Rotevatn (V).

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS