FRA PAPIRUTGAVEN

Politiker med politikerforakt

– Politiker er ikke et yrke. Det er noe man bør holde på med i perioder. Min største fordel var kanskje at jeg ikke har vært politiker før, sier Eivor Evenrud. Nå er hun snart ekspolitiker.

Etter to perioder i Oslo bystyre, takker Eivor Evenrud (Rødt) for seg neste år. Torsdag trakk hun seg også som partiets gruppeleder.
Etter to perioder i Oslo bystyre, takker Eivor Evenrud (Rødt) for seg neste år. Torsdag trakk hun seg også som partiets gruppeleder.
Publisert

Dette intervjuet ble gjort før sommeren, og inngår i Minervas kvartalstidsskrift nr. 3/2022. På det tidspunktet hadde Evenrud meldt at hun ikke ville ta gjenvalg til Oslo bystyre. Torsdag 15. september trakk hun seg som gruppeleder for Rødt med umiddelbar virkning.

– Politikerforakten har jeg holdt fast ved, og det er kanskje litt det som gjør at jeg landet på nei. Jeg må holde litt fast på det som egentlig er meg selv, finne litt tilbake til meg selv igjen.

Eivor Evenrud går omkring i huset. Skjermen tipper opp og ned. Hun filmer seg selv helt opp i ansiktet. Halve ansiktet vises på skjermen før det brått erstattes av tørkestativ og dukkehus. Gruppeleder for Rødt i Oslo bystyre filmer ikke lenger seg selv, men stuen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS