SPALTIST

På pressekonferansen der hun tok imot stafettpinnen fra Siv Jensen, fremhevet Sylvi Listhaug kampen for «de gamle og de syke». Men saken ligger ikke høyt på velgernes prioriteringsliste og det er uklart om Listhaugs velferdsoverbud vil slå an, skriver Jan Arild Snoen.

Skal de eldre redde Frp?

Sylvi Listhaug vil føye «gamle og syke» til Frps markeringssaker. Det blir helt sikkert dyrt, men det er tvilsomt om velgerne biter på.

Publisert Sist oppdatert

Deler av Fremskrittspartiet har under hele regjeringsperioden lengtet tilbake til gode gamle dager, da partiet ikke var bundet opp i samarbeid med andre, slik at de kunne være Det Egentlige Frp, med det de antar er tilhørende høy oppslutning. Etter betydelig fall i meningsmålingene gikk derfor partiet ut i fjor på en passende sak, nemlig IS-kvinnen i Syria.

Men oppslutningen har ikke økt, noe som i høy grad skyldes pandemien. Det har vært vanskeligere å gjøre partiet synlig, og den store velgersaken, innvandring, er parkert på sidelinjen. Derfor skal selvstendighetslinjen nå markeres enda sterkere, gjennom kroningen av Sylvi Listhaug som partileder.

I første omgang innebærer det at de som måtte ha drømmer om at Frp kunne lokkes inn i et samarbeid med dagens regjeringspartier etter høsten valg må glemme dette. Frp er ute, minst til 2025. Listhaug vil ikke inn, og selv om hun i hovedsak var lojal mot Siv Jensens regjeringsprosjekt, mangler hun de personlige relasjonene til de øvrige partilederne som gjorde at Jensens parti så lenge kunne sitte i regjering.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS