NYHET

Alexander Lundgreen har sammen med andre norske psykologistudenter fra ELTE universitetet i Ungarn anlagt gruppesøksmål mot staten etter at de har blitt nektet lisens i Norge. Nå kan de få drahjelp av ESA.

Sak om Ungarn-psykologene kan havne i EFTA-domstolen

ESA mener Norge bryter EØS-avtalen når de nekter kandidater utdannet ved ELTE-universitetet i Ungarn lisens som psykologer.

Publisert

Norge har nektet å godkjenne mastergraden til kandidater utdannet ved ELTE Universitetet i Ungarn. Dette skriver ESA som nå krever at Norge endrer sine godkjenningspraksiser rundt psykologer utdannet utenlands. ESA har for andre gang konkludert med at forskjellene i norsk og ungarsk utdanningsløp ikke er store nok til at det finnes grunnlag for å nekte Ungarn-kandidatene lisens som psykologer. ESAs neste steg, dersom Norge fastholder at ELTE-kandidatene ikke skal få lisens, er å bringe saken opp for EFTA-domstolen.

Støtten var som ventet

– Dette er veldig godt. Jeg er veldig letta. Jeg hadde regnet med vi fikk støtte fra ESA, men det er godt å se det svart på hvitt. De har gitt oss medhold i alle argumentene våre, sier Alexander Lundgreen på telefon fra Budapest.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS