Per-Willy Amundsen leverte i dag representantforslag med 13 tiltak partiet mener vil få bukt med gjengkriminaliteten.

Frp vil senke den kriminelle lavalderen

Høyresiden er ikke tilfreds med regjeringens tiltak mot gjengkriminalitet. Frp fremmer i dag flere vidtrekkende forslag i Stortinget.

Publisert Sist oppdatert

Diskusjonen om gjengkriminalitet i Oslo har stått høyt på dagsordenen. Det var ikke minst synlig da justisminister Emilie Enger Mehl gjennomførte studiereise til Sverige sist uke for å samle erfaringer. Målet er å kunne møte utfordringene gjengkriminalitet medfører.

Fremskrittspartiets justispolitiske talsmann, Per-Willy Amundsen, er ikke imponert. Han fremmer i dag et representantforslag i Stortinget med forslag til en rekke tiltak. Han uttaler følgende til Minerva:

– Når ungdomskriminaliteten er i dramatisk økning og politiet ikke evner å stanse utviklingen, må vi som samfunn ta konsekvensene av det og justere vårt lovverk deretter. Vi kan ikke gjøre som svenskene og stikke hodet i sanden og håpe på at dette går over av seg selv. I dag kan unge gutter rane, utøve vold, true og voldta uten at det får noen reelle konsekvenser. Det er åpenbart at ungdomsstraffen ikke fungerer etter hensikten. Selv om regjeringen nå forsøker å sminke grisen, er det langt ifra nok så lenge man maksimalt kan få fengsel i 6 måneder, etter endringene. Det vil si at en 17 åring som voldtar et barn på det groveste, eller knivstikker noen som fører til livsvarige mén, i beste fall vil sitte fengslet i et halvt år når ungdomsstraff idømmes.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS