SPALTIST

Olje- og energiminister Terje Aasland

Staten bør la næringslivet lede vei!

Politisk vilje spiller en avgjørende rolle i å legge til rette for en rask og omfattende omstilling av næringslivet. Men staten må gi løse nok tøyler til at næringslivets entreprenører kan fortsette å jobbe innovativt. Også med kjernekraft.

Publisert Sist oppdatert

Politisk vilje handler om å utforme og implementere langsiktige politiske rammer som fremmer bærekraftig næringsutvikling. Dette inkluderer utarbeidelse av klare mål og tidsrammer for reduksjon av klimagassutslipp, innføring av økonomiske insentiver og reguleringer som belønner bærekraftige praksiser, og støtte til forskning og utvikling av grønn teknologi. Politiske rammer må også være stabile og forutsigbare, slik at næringslivet kan ta risiko og investere i bærekraftige løsninger.

For at dette skal virke kan vi ikke ha en regjering som struper næringslivets økonomiske rammer for ekspansjon og nysatsninger. Vi opplever i dag i Norge et velvillig næringsliv som ønsker å være ledende i klimakappløpet med nyskapende teknologi, men for at dette skal være lønnsomt å satse på, må regjeringen sikre at det er her fremtidens penger ligger.

Kreativiteten er bedre når det er dine egne penger som står på spill

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS