NYHET

– Vi må ikke lure oss selv til å tro at å gjennomføre en enorm transformasjon på noen tiår vil skje uten at vi merker det

Høyres Nikolai Astrup mener Senterpartiet og Frp nå fraskriver seg ansvaret for en kraftpolitikk det har vært bred konsensus om. Han ønsker en større satsning på havvind for å redusere kraftprisene og mener dagens høye strømpriser er hump i veien som kan motvirkes med økonomiske tiltak.

Publisert Sist oppdatert

Den siste tiden har finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) vært ute i flere medier og sagt at Frp bør beklage for å ha banet vei for høyere strømpriser da partiet satt i regjering. Galt, mener Nikolai Astrup (H). I en kronikk hos NRK Ytring omtaler han Sp som en av hovedarkitektene bak systemet vi har i dag.

Astrup kaller utspillene fra Sp for politisk opportunisme og ansvarsfraskrivelse.

– Det var Ola Borten Moe som signerte avtalene om å bygge de to kablene våre til Storbritannia og Tyskland. Frp har ikke noe mer grunn til å beklage enn Sp selv. Men det er viktig å understreke at det har vært bred politisk enighet om kraftsystemet vi har utviklet de siste tretti årene, og at det i hovedsak er et system som har fungert godt, sier Astrup, som sitter i Stortingets energi- og miljøkomite.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS