NYHET

klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn håper alle som vil drive med fiskeoppdrett på land følger med, nå som Enova har bevilget 96 millioner kroner til energieffektivisering av et oppdrettsanlegg

Gir 96 millioner til fiskeoppdrettsanlegg på land

Salmon Evolution får støtte fra Enova for å etablere et «energieffektivt» fiskeoppdrettsanlegg – til landanlegg å være. Men fiskeoppdrett på land er mellom 17 og 28 ganger så energikrevende som å produsere den samme fisken til havs.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding opplyser Enova at fiskeoppdrettselskapet Salmon Evolution tildeles 96 millioner kroner til bygging av et «nyskapende oppdrettsanlegg på land».

«I lavutslippssamfunnet skal produksjon av varer skje med lave eller ingen utslipp og lite energi. Salmon Evolution, med støtte fra Enova, viser med dette prosjektet hva som er mulig i dag. Jeg håper andre som går med planer om å drive fiskeoppdrett på land, følger med», uttaler klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) om tildelingen i pressemeldingen fra Enova.

Ifølge Enova vil løsningen «kunne redusere energiforbruket per produsert kilo matfisk med 30 prosent» sammenliknet med allerede eksisterende teknologi som Enova har funnet det naturlig å sammenligne med. Denne besparelsen tilsvarer 22 000 000 kWh årlig for anleggets årsproduksjon på 9000 tonn laks.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS