KOMMENTAR

Det er plagsomt for statministeren med samarbeidspartnere som stadig vekk er i strupen på hverandre.
Det er plagsomt for statministeren med samarbeidspartnere som stadig vekk er i strupen på hverandre.

Ro i huset?

Burde Solberg kaste alle bråkebøttene på gangen, og sette inn solide Høyre-folk i alle statsrådsposter? Fristende, men trolig ingen god løsning.

Publisert

Både redaktør Nils August Andresen og jeg har skrevet lange artikler om at det vil være best for alle parter om Frp går ut av regjeringen. De siste dagers krangel mellom Venstre og Frp, der Abid Raja også kritiserer statsministeren, gjør at en enda mer radikal tanke dukker opp, særlig i Høyre-kretser: Kanskje motsetningene her er så store at begge disse partiene må ut av regjeringen, og – siden det gir lite mening med en H/KrF-regjering – at Høyre bør styre alene ut perioden?

En viktig grunn til at Erna Solberg alltid har ivret for en flertallsregjering fremfor samarbeidsavtaler, er at kompromisser da kan tas internt i regjeringen, og det er mulig å fremstå utad med en mer felles front.

Det har vært en spektakulær fiasko, ikke fordi ideen i seg selv er så dum, men fordi dårlige meningsmålinger har medført at særlig Frp har hatt stort behov for egenmarkeringer. De har som oftest dreiet seg om områder som også er viktig for Venstre – særlig innvandring, men også veier og bil, og der Venstre ikke kan fremstå som Frps vedheng.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS