KULTUR

Fredrik Solvang leder i år Melodi Grand Prix sammen med Marion Ravn. Han elsker MGP, men syns man kunne klart seg godt uten fagjuryen.
Fredrik Solvang leder i år Melodi Grand Prix sammen med Marion Ravn. Han elsker MGP, men syns man kunne klart seg godt uten fagjuryen.

– Forhåndsprogrammert til å elske Grand Prix

Fredrik Solvang mener musikkonkurransen avslører europeiske lands naboskap og egenart, og stemningen i folket.

Publisert

Artikkelen er hentet fra spalten Borgeren i Minervas kommende kvartalstidsskrift.

– Eurovision, eller Grand Prix som vi sier i Norge, er Europas Superbowl, bare med flere finalister og mer paljetter. «Et program mange av oss elsker å elske», som du selv har sagt, Fredrik Solvang. Du er allerede i gang med å lede sendingene for Norges del. Hva skyldes din fascinasjon for denne tevlingen?

– Det skulle jeg gjerne likt å vite, men jeg føler nesten at jeg er forhåndsprogrammert til å elske Grand Prix. Det har alltid vært sånn. Jeg er tiltrukket av konkurranseelementet, omkring en så gjev premie som å kunne representere landet sitt, og jeg er veldig svak for grunnideen som oppstod rett etter 2. verdenskrig, om å forene Europa rundt låtskriving, musikk og sang. Det var høytid omkring selve arrangementet og den mener jeg fremdeles er der. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS