NYHET

Silvio Berlusconi og Forza Italia sliter forut for det italienske parlamentsvalget 25. september.

Det moderate høyre taper terreng i Italia

De populistiske nasjonalistene har kuppet den italienske høyresiden. Det mest moderate høyrepartiet får nå drahjelp fra sitt europeiske moderparti for å befeste profilen før valget 25. september. Vil det hjelpe med stemmesankingen?

Publisert

Leder for det Europeiske Populistpartiet (EPP), Manfred Weber, har vært i Italia for å gi sin støtte til høyrepartiet Forza Italia. På en pressekonferanse ved den internasjonale presseklubben i Roma, gjorde Weber sitt beste på å plassere Forza Italia i en moderat kristen-demokratisk – og europeistisk – tradisjon, i kontrast til de langt mer populistiske, nasjonalistiske og til tider euroskeptiske koalisjonspartnerne Italias brødre («Fratelli d’Italia») og «La Lega». Disse to partiene er de siste årene blitt storebrødre på den italienske høyresiden og Silvio Berlusconis «Forza Italia» ligger langt bak sine to alliansepartnere på målingene.

– Vi er en garanti for seriøsitet, troverdighet og pålitelighet, sa nasjonal koordinator for Forza Italia og nestleder i PPE Antonio Tajani i innledningen sin.

– Sett fra et europeisk perspektiv, trenger Italia stabilitet, påpekte på sin side Weber i sin åpningskommentar.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS