NYHET

Mario Draghi mistet tilliten i Italias parlament onsdag kveld. I morges ble det klart at han fratrer sin stilling som statsminister.
Mario Draghi mistet tilliten i Italias parlament onsdag kveld. I morges ble det klart at han fratrer sin stilling som statsminister.

Den italienske statsministeren går av

Italia befinner seg i en politisk krise etter at statsminister Mario Draghi mistet tilliten i parlamentet. En politisk kultur med røtter i fascismen gjør partipolitisk samarbeid vanskelig, mener forsker.

Publisert Sist oppdatert

Denne morgenen fratrådte Mario Draghi sin stilling som statsminister i Italia. Kunngjøringen kom etter en svært intens dag i det italienske senatet i går, en dag som endte i en tillitsvotering der tre regjeringspartier unnlot å delta. Dermed trakk de teppet bort under Draghi og sendte Italia ut en politisk krise.

Den tidligere europeiske sentralbanksjefen har siden februar i fjor ledet en italiensk samlingsregjering med bred støtte i det italienske parlamentet. Kun ett parti, «Italias brødre», ledet av Georgia Meloni, deltok ikke i regjeringen, som i sin tid ble innsatt for å lede Italia gjennom de mange krisene som har fulgt i kjølvannet av koronapandemien.

Massive reformer og økt politisk uenighet

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS