NYHET

Lasse Josephsen har vært utestengt fra Facebook flere ganger. Han forstår at selskapet er under stort press for å luke ut hatefulle ytringer, men mener sensuren treffer feil.

– Facebook utestenger flere folk som jobber mot fascisme enn faktiske fascister

Selskapet har latt sensuren gå helt bananas, mener Lasse Josephsen, som i en årrekke har saumfart internetts mørkeste kroker. Nå er han utestengt fra plattformen permanent.

Publisert

Med sine snaue 2,9 milliarder månedlige aktive brukere troner Facebook øverst på det sosiale mediemarkedet. Veien har vært lang fra opphavet, som lot studentene ved det prestisjetunge Harvard-universitetet rangere sine medstudenter basert på utseende. 17 år senere er Facebook verdens viktigste plattform for offentlig debatt og informasjonsdeling.

Men med mye makt kommer som kjent også mye ansvar. Selskapet har de siste årene vært under vesentlig press for å forhindre spredning av desinformasjon, hat og ekstremisme. Under pandemien har Facebook fokusert spesielt på å forhindre spredning av feilaktig informasjon om koronaviruset. Innlegg som dreier seg om Covid eller vaksinering får blant annet en liten oppfordring om å besøke selskapets informasjonssenter for Covid-19 i bunnen.

Tidligere i år lanserte Facebook et sett nye retningslinjer hvor nye skritt ble tatt for å bekjempe det som ble omtalt som «Covid-19-relatert innhold som kan føre til skade i den virkelige verden».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS