– Vi i FRI Rogaland jobber nesten døgnet rundt uten lønn og med begrensede midler. Vi har ingen plikt til å stille opp på alle arrangementer vi inviteres til, sier leder i FRI Rogaland Karoline Skarstein til Minerva. Hun understreker at hun ikke skyr unna debatter.

Transkrangel i Stavanger: – Jeg har ingen planer om å unngå debatter fremover

Sjefen bak festivalen Wonderful World kritiserer FRI Rogaland for ikke å delta på et arrangement om trans, og etterspør mer deltagelse i debatt. Men festivalen inviterte aldri til debatt, svarer FRI.

Publisert

«Kjære FRI Rogaland, kan dere ikke bli med oss kommende lørdag og bidra med deres perspektiv på kjønnsidentitet under Wonderful World?»

Slik avsluttet Wonderful Worlds festivalsjef Jan Inge Reilstad en kronikk i Stavanger Aftenblad onsdag, etter at FRIs lokalavdeling hadde takket nei til å delta på et arrangement titulert «Kjønn og nye virkelighetsbeskrivelser» som avholdes lørdag.

Blant deltagerne som stiller er professor i religionsvitenskap ved Universitetet i Stavanger og nestleder i Women’s Declaration International Anne Kalvig, som ved flere anledninger har uttalt seg kritisk om transbevegelsen og transpersoner. I den svært offentlige invitasjonen fra festivalsjef Reilstad fremkommer det at han mener FRI og transmiljøet gjør seg selv en bjørnetjeneste ved ikke å delta. Han er også kritisk til at FRI Rogaland starter sin nye arrangementserie Skeive samtaler – hvor første arrangement blir en samtale mellom fire kjønnsforskere – samme dag som festivalen skal ta for seg transsaken. Det kaller han et motarrangement.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS