SPALTIST

Frp vil slite lenge – dette er rommet de må kapre

Fremskrittspartiet har en lang oppoverbakke foran seg. Men om Senterpartiet kommer inn i regjering, får de drahjelp oppover.

Publisert Sist oppdatert

Partiet helt til høyre har slitt på meningsmålingene over lang tid. Spesielt gikk det hardt utover partiet at nærmest alt i ett år nå har handlet utelukkende om det hersens koronaviruset.

Selv om de har kastet seg på ulike saker, er det liten eller ingen gevinst å hente. Helt siden i fjor sommer har de vært i monitor stadig om importsmitten, helt uten noen gevinst å se på meningsmålingene. Selv da regjeringen ga seieren til partiet, og stengte grensene, fikk det null utslag.

Heller ikke innvandringssaken har virket. Statistikken rundt smitte og innleggelse viser at innvandrere er overrepresentert. Men en blanding av «dette står vi sammen om» og en god dæsj politisk korrekthet, har kvalt saken om integreringsproblemene knyttet til pandemien. Dessuten: Det hjelper jo ikke all verden å trekke dette innvandringskortet midt i en pågående pandemi uten noen forslag til hvordan man kan bremse smitten. Det har ingen mobiliseringseffekt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS