Veggmaleri i Minneapolis til minne om George Floyd. Dokumentarfilmen The Fall of Minneapolis hevder politiet ikke var skyld i Floyds død. Det har skapt reaksjoner.

Setter drapet på George Floyd i hermetegn

Liz Collin har laget dokumentaren som hevder politiet ikke drepte George Floyd. Filmen har fått kritikk og anklages for å utelate viktig informasjon.

Publisert Sist oppdatert

Jeg var i Montana første gang jeg hørte om George Floyd. Vi var en gjeng som hadde brukt formiddagen på å brennemerke kalver. Eller, for å være presis: En gjeng lokale cowboyer hadde brennemerket kalver, mens jeg tok bilder. Det jeg så gjennom objektivet den dagen, ga meg brekningsfornemmelser. Etter at kalvene var hentet på beitemarken og skilt fra mødrene, ble de slengt på et vippebrett. Jeg husker lukta av svidde hår, men verst var det å se fråden som sto ut av kjeften på de sprellende dyrene da jernet etset seg inn i kalveskinnet.

Skuet var likevel tyttebær i forhold til hva som ventet, da jeg under lunsjen klikket meg inn på en video som trendet på YouTube. På mobilskjermen så jeg en hvit politimann knele på halsen til en svart mann. «I can’t breathe», skrek mannen. Tankene gikk til American History X, men til forskjell fra Edward Nortons tannknusende fortaustramp, var dette overtrampet langsomt og kvelende. Snart samlet cowboyene seg rundt meg, der jeg satt bøyd over telefonen. Til tross for sin erkerepublikanske fremtoning – de hadde alle cowboymundur fra hattepull til støveltupp – tok det ikke lang tid før de ytret sin avsky.

– Hva er det han driver med? Det der er ikke engang lov i UFC, sa en av dem.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS