NYHET

Regjeringen foreslår i dag å skjerpe kravet om språkferdigheter i norsk muntlig for å få statsborgerskap. Frp vil stemme for forslaget, sier partiets innvandringspolitiske talsperson til Minerva.

– Statsborgerskap bør henge høyere enn det gjør i dag

Jon Helgheim i Frp er godt fornøyd med regjeringens forslag om å skjerpe språkkravet for norsk statsborgerskap. Kritikerne mener forslaget vil gå utover kvinner og unge.

Publisert

Regjeringen annonserte i dag at den har sendt et lovforslag til Stortinget som blant annet foreslår å heve kravet til muntlige ferdigheter i norsk for å få statsborgerskap til nivå B1. I dag er kravet om muntlige ferdigheter på nivå A2, som er et elementært nivå.

– Regjeringen vil skjerpe kravet til ferdigheter i norsk muntlig for å forhindre utenforskap, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V). Hun opplyser om at det kan gjøres unntak fra kravet som følge av personlige forutsetninger eller dårlig helse.

– Etter syv år, som er dagens botidskrav, vil de fleste kunne oppnå gode nok norskferdigheter. Samtidig er det slik at reglene om individuelt tilpasset norskopplæring, adgangen til å ta prøven på nytt og unntaket fra kravet, gjør at de fleste vil kunne oppnå norsk statsborgerskap når de har oppfylt botidskravet på sju år i statsborgerloven, sier Melby.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS