KOMMENTAR

Noe er galt i helsevesenet – og det skyldes ikke korona

Hvis 100 intensivpasienter skaper krise, vitner det om en akutt administrasjonskrise i helseforetakene som må løses før omikron skyller over oss.

Publisert Sist oppdatert

30. november var det 246 inneliggende pasienter med Covid-19 på norske sykehus og statsminister Jonas Gahr Støre holdt pressekonferanse i marmorhallen i Stortinget: «Vi må lære oss å leve med viruset», startet han med å formidle, før han fortsatte: «Vaksinedekningen i Norge er god. Derfor tåler vi mer smitte i samfunnet nå enn tidligere i pandemien.»

Selv om statsministerens pressekonferanse var for bare ti dager siden, fremstår det allerede som en forgangen tid.

Denne uken var antallet pasienter innlagt på sykehus med Covid-19 vokst til 320, med 100 på intensiv – og tonen fra statsminister Jonas Gahr Støre har fått en helt annen lyd: «Nå er situasjonen så alvorlig at vi må sette inn nye tiltak for å beholde kontroll med pandemien», sa statsministeren. Han forklarte at regjeringen «lytter til fagmyndighetene, og helsemyndighetenes advarsel er tydelig: Vi er allerede nær overbelastning på flere sykehus og i mange kommuner». Dette skyldes ifølge Støre «mangel på fastleger og for dårlig intensivkapasitet».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS