KULTUR

Aldri har kristendommen vært så usexy

KRITIKK: Jan-Olav Henriksen kommer med «kritiske blikk» på seksualitet, kjønn og kristendom. Men blikkene til Henriksen skjemmes av alt fra logiske til faktuelle feil – og det som verre er.

Publisert Sist oppdatert

Dersom han er merittert, er det gjerne slik at den aldrende mann – for det er som regel en mann – kommer seg unna med sleivete, slurvete resonnement fordi han er aldrende og merittert. De rundt nikker og smiler litt skjevt.

Og når jeg leser Begjær, sårbarhet og tro – skrevet av professor i teologi Jan-Olav Henriksen – er det nettopp dette bildet jeg ser.

Da jeg tok fatt på boken, forventet jeg å være uenig med resonnementene. Henriksens kirkelige tradisjon er ikke min, som igjen innebærer at han antar en grunnleggende annen fortolkningsramme enn meg. Men jeg håpet likevel – kanskje nettopp derfor – at Henriksen ville greie å få til en bedre og bredere samtale om forholdet mellom det kristne og det seksuelle, uavhengig om man er enig med hverandre. Og dette er noe som krever interessante og innbydende resonnementer, eller med bokens egne ord: «konstruktive perspektiver».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS