NYHET

Oslo kommune bruker 40 000 kroner på arkitekttegnet sykkelbod i privat bygård

– Sammenliknet med klima- og helsegevinsten ved økt sykling, er dette en god investering for kommunen, uttaler miljø- og samferdselsbyråd Arild Hermstad.

Publisert

Klima Oslo kan fortelle at et borettslag på Frogner har fått 40 000 kroner til å bygge en sykkelbod. Bakgården i Thomas Heftyes gate 47 er forbeholdt beboerne, og er, ifølge byantikvaren, en «aldeles praktfull gård, som knapt står tilbake for noe barokkslott».

Byantikvaren beskriver fasaden som eksklusiv: «Mange av byens tårn er forsvunnet, men her har vi et riktig svulmende og godt bevart eksemplar.» Arkitekt Sigurd R. Gulbransen har signert tegningene. Og nå har borettslaget fått støtte til å bygge nevnte sykkelbod, inspirert av den den japanske arkitekten Kengo Kuma.

Klima Oslo utdyper selv at «Oslo kan søke kommunen om tilskudd til å bygge trygg og tørr parkering for sykler. Så enten du er på jakt etter et nytt sykkelskur i bakgården eller ny sykkelparkering i garasjekjelleren kan kommunen hjelpe deg med regningen». Med denne støtteordningen kan man få inntil 20 prosent av kostnadene dekket dersom prosjektet ikke overskrider en halv million.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS