KOMMENTAR

Iranske politikvinner

Nei til kvinneundertrykkelse på hodet i politiet

Det er nettopp i pluralistiske samfunn at vi trenger nøytrale og sekulære representanter for staten. Derfor bør ikke hijab bli en del av politiuniformen.

Publisert

Stortingsrepresentant Kamzy Gunaratnam (Ap) mener at også resten av Norge – i tillegg til henne – nå er blitt moden for å tillate hijab i politiet. «Det viktigste er ikke hva du har på hodet, men i hodet», sier hun til Aftenposten i dag.

Men nei, Gunaratnam. Dette handler ikke om modenhet for oss i «resten av Norge». Det handler om hva slags stat vi har, og hva slags samfunn vi ønsker å være. 

Gunaratnam er intervjuet i forbindelse med Aftenpostens artikkel om Maria (21) som er i ferd med å bli ferdig med førsteåret på Politihøgskolen i Bodø. Nå har den unge muslimske politistudenten fått med seg at andreåret ikke er kompatibelt med hennes religiøse hodeplagg, hijab. Da må studentene nemlig gå med uniform, og hijab er ikke en del av den. Det fikk Maria med seg først i forbindelse med opptaket. «Hun vil bli politi, men nå setter hijaben en stopper», lyder Aftenpostens overskrift i saken.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS