Kranglete naboer

- Så hva sier kambodsjanerne om oss vietnamesere? Guiden var nysgjerrig, men jeg kunne ikke gi ham gode nyheter. Denne delen av verden preges ikke av godt naboskap.

Publisert Sist oppdatert

Hoi An, Vietnam: Jeg er på ferie – ikke reportasjetur, i Kambodsja og Vietnam. La meg likevel dele noen refleksjoner. Jeg starter med politikken før jeg skifter til turistrollen. Det som følger er ingen grundig analyse, men noen observasjoner, basert på egne sanser og samtaler med guider, som ikke akkurat er representative for folk flest.

Dette er autoritære land. I Vietnam sendes CNN med 12 minutter forsinkelse, og jeg vil anta at det er for å gi sensorene muligheten til å sladde ved behov, selv om det stemmer dårlig med at andre vestlige kanaler ikke er forsinket. Selv om særlig en av guidene var åpenhjertig, ville det være uansvarlig å gjengi hva de sa av politisk art, og hva de fortalte om sin familiehistorie.

La meg starte med et tema som ofte kommer opp, og som ble satt på spissen da en av våre vietnamesiske guider hørte vi hadde vært i Kambodsja. Hva sa de om vietnameserne, spurte han.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS