Trump har fått muren på hjernen

Trumps uttalelser blir tidvis formidlet på «nøytralt» vis, uten at de blir undersøkt. Er pressen blitt fanget av den høyrepopulistiske agendaen og snakket om «hovedstrømsmediene» og «liberale eliter»?

Publisert Sist oppdatert

For oss som sitter på sidelinja er det alltid vanskelig å tolke Donald Trump. Er han dum eller er han strategisk? Er han en bråkebøtte som aldri vil gjøre alvor av sine autoritære eskapader, eller er han farlig?

Samtidig diskuteres det om det er smart å gi Trump for mye oppmerksomhet, kanskje særlig når det gjelder alle de rablende twitter-meldingene hans. For Trump er en hyperaktiv president. Å gi ham oppmerksomhet gir ham bare the upper hand, hevder noen. Trump er smartere enn de vi tror, hevdes det. All twitringen er bare forsøk på å avlede oppmerksomheten bort fra det som egentlig skjer under Trumps presidentskap. Mon det?

Andre, som den konservative, men nådeløse, Trump-kritikeren David Frum mener det er helt motsatt. At det vi ser på Twitter er det vi får. Trump er like rablende som det han utgir seg for å være, og det han ønsker finner vi i hans mangel på impulskontroll i sosiale medier.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS