KOMMENTAR

Fem ting å tenke over for deg som er livredd for avkolonisering, woke og cancel culture

Vi lever i woke-kulturens tid, og det er ikke sikkert at det er så ille.

At vi får flere serier som «Small Axe», betyr ikke at vi får mindre av «The Crown», skriver Minervas kulturredaktør Ingebjørg Sofie Larsen.
Publisert Sist oppdatert

Året var 2013. Det var min første og eneste gang i New York. Sammen med en venninne hadde jeg sneket meg inn på kveldens siste sett på den legendariske jazzklubben Smalls i West Village. Basstrommen og cymbalene smalt mellom veggene. Følelsen av at jazzen på Manhattan aldri sover, levde liksom i klangen av instrumentene: intens, insisterende.

Det jeg ikke visste, da lyden av settet var i ferd med å ebbe ut, var at kvelden nettopp hadde begynt. Før vi visste ordet av det var vi kommet i snakk med en annen publikummer, en saksofonist fra Harlem. Av ham lot vi oss overtale til å bli med videre, til en ny klubb.

Den nye klubben var mer provisorisk, hadde ikke noe skilt, og lignet på en slags nedslitt biljardhall. Midt på gulvet sto det noen instrumenter, en gjeng purunge newyorkere byttet på å spille. Vår selvutnevnte guide for kvelden kjente alle, selv om han sikkert var minst to tiår eldre enn ungdommene som jammet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS