Venstres stortingskandidater

Ein konspirasjonsteori blir fødd

Ein forskar må skifte avdeling i SSB. Han har tidlegare forska på innvandring. Ergo er han utsatt for ei politisk motivert avskilting. Eller?

Publisert Sist oppdatert

På Minervanett 24. oktober kunne vi lese artikkelen ”Mannen bak innvandringsregnskapene får ikke forske mer”. Mannen i dette tilfellet er ikkje ein gjenstridig fjellformasjon i Romsdalen, men Erling Holmøy, forskar i Statistisk sentralbyrå (SSB). Holmøy er kjent for mange, sidan han har vore med på gjennomføre utrekningar som har blitt brukt av mellom andre Brochmann-utvala, Produktivitetskommisjonen og Finansdepartmentet.

Bakgrunnen for saka er ei intern omorganisering i SSB, der forskingsavdelinga skal reduserast frå 75 til 50 medarbeidarar. Dei som blir overtallige, får tilbod om å jobbe vidare i statistikkavdelinga, der det er behov for meir analysekompetanse framover på grunn av ei omlegging i dataproduksjonen.

Dette inkluderer Holmøy, noko han er svært misnøgd med – og gir uttrykk for både på Minervanett, i Klassekampen (25. oktober), hos Nettavisen og ikkje minst på gårsdagens Dagsnytt Atten. Der var omplasseringa av Holmøy toppsak, og programleiar Fredrik Solvang brukte dei første 15 minutta på ei utspørjing av SSB om kvifor Holmøy må skifte beite.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS