Arbeid = Integrering

I motsetning til sine danske kolleger mener Jan Tore Sanner at Norge har lykkes med mye i integreringspolitikken.

Publisert Sist oppdatert

Å se Stovnertårnet innbyr til undring. Er det en berg-og-dal-bane? Eller kan rørene som bukter seg minne om noe fra Willy Wonkas sjokoladefabrikk? Konstruksjonen heter tårn og har et tårns egenskaper, men uten navnet kan fantasien bestemme.

Slik beskrives Stovnertårnet, et av Oslo kommune og statens siste integreringstiltak i Groruddalen i Oslo. Byggingen av tårnet har kostet 25 millioner kroner, og er finansiert gjennom den såkalte Groruddalssatsningen som til sammen har kanalisert over 1,5 milliarder kroner til ulike integrerings- og områdeløft for tre av Oslos mer belastede bydeler.

Hvorvidt byggingen av tårnet vil resultere i bedre integrering er likevel et åpent spørsmål. Det er ikke lett å måle hvilke tiltak som fungerer å hva som ikke gjør det. En som likevel forsøker er Kunnskap- og Integrerings-minister Jan Tore Sanner. Han har nylig lagt frem regjeringens nye integreringsstrategi som inneholder 57 nye integreringstiltak innenfor utdanning, arbeid, hverdagsintegrering og retten til å leve et fritt liv i Norge.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS