Å bygge karakterer i Skolen

– Det vi ønsker å bygge, er selvstendige og kreative elever, sier Trond Nilsen, rektor ved Lofsrud ungdomsskole og lokalpolitiker i Høyre. Hvordan bør skolen håndtere krevende skolemiljøer?

Publisert Sist oppdatert

Oslo-skolen er landets mest diskuterte. Senest ved Håndhilse-saken hvor tre gutter nektet å ta sin kvinnelige rektor i hånden under avgangsseremonien. 

Trond Nilsen er rektor ved Lofsrud ungdomsskole, og står på Høyres liste før høstens lokalvalg. Han føler sympati med rektoren, som siden har beklaget sin egen håndtering av situasjonen. 

– I sånne saker er det alltid ytterpunktene som får oppmerksomheten. Hvis vi snur på det, så er det en liten gruppe elever som ikke har håndhilst. Rektoren har beklaget og hun ville sikkert gjort det på en litt annen måte om hun kunne. Budskapet hennes er likevel gyldig og viktig. Skolen må jobbe med likestilling og likeverd hver dag, med det er viktig at det ikke oppleves som oss og dem da de aller fleste faktisk håndhilser uten problemer. For stort fokus på dem som ikke gjør det kan virke kontraproduktivt. Jeg har selv opplevd jenter som gir meg hjertetegn i stedet for hånden, og jeg tenker det er greit for meg.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS