Almir Martin er styremedlem i Grünerløkka Senterparti

– Jeg etterlyser en klar forpliktelse fra imamer til å fremme betydningen av frihet

Almir Martin mener berøringsangst for islam hemmer bekjempelsen av æresrelatert vold. Han mener vi må være tydeligere på religionens betydning.

Publisert Sist oppdatert

Debatten om æresrelatert vold ble igjen sparket i gang i Norge gjennom NRK Brennpunkt-serien «Ære». Det har endt i kronikker, med svært ulike syn. «’Æresvold’ skyldes hverken islam eller muslimer», skrev Christopher R. Fardan fra Senter for ekstremismeforskning (C-REX). «En sjokkerende svak analyse», kontret Unge Høyre-leder Ola Svenneby.

Tidligere mangfoldsrådgiver i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi), og styremedlem i Grünerløkka Senterparti, Almir Martin hadde en kort opptreden i NRKs dokumentar. Han fulgte opp debatten med et leserinnlegg i Nettavisen, der han på lang vei gir Ola Svenneby rett. Han peker på at at det offentlige hjelpeapparatet har berøringsangst mot spørsmål som berører islam, og slik svikter de som trenger hjelp:

«Det er på tide å rette en kritisk pekefinger mot et system som ikke tør, eller ikke makter, å adressere også den religiøse komponenten i æresrelatert vold og negativ sosial kontroll, ved siden av den kulturelle.»

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS