Mannen bar det israelske flagget under Kvinnedagen i Sandefjord for å markere støtte for de kvinnelige ofrene for Hamas' terrorangrep 7. oktober 2023.

– De løp etter og sparket ham ned i bakken

Arrangøren bak kvinnedagen i Sandefjord mener det er trist at en mann som bar Israel-flagget ble overfalt voldelig.

Publisert Sist oppdatert

Både Sandefjords Blad og flere medier meldte om overfallet på en deltager under kvinnedagen på Torget i Sandefjord sist fredag. Politiet forsøkte å stanse angrepet på en mann som bar et Israel-flagg, etter egen forklaring for å markere støtte til israelske kvinner som opplevde seksuell vold og drap under Hamas’ terrorangrep 7. oktober, og volden de kvinnelige gislene som også befinner seg på Gaza er utsatt for.

Det er altså likheter mellom denne episoden og det som skjedde på Youngstorget i Oslo, der en gruppe jødiske demonstranter ble forhindret fra å delta i hovedtoget på kvinnedagen. 

Mannen i Sandefjord var ledsaget av en kvinne. Hverken hun eller mannen ønsker å bli gjengitt med kjennetegn som kan identifisere dem, ut av frykt for egen sikkerhet. Minerva har snakket med begge, og fått deres identiteter bekreftet fra et tredjehold. Vi har også fått tilsendt flere videoklipp fra hendelsesforløpet fra de berørte.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS