Professor Sari Nusseibeh har jobbet for en palestinsk stat i 40 år. Han gir fremdeles ikke opp.

– Vi får vente på at historien kverner videre

Israelerne har trukket seg inn i seg selv etter 7. oktober. Men Sari Nusseibeh, palestinsk professor i filosofi ved Al-Quds-universitetet, som har jobbet for tostatsløsning i førti år gir ikke opp av den grunn.

Publisert

Den palestinske filosofiprofessoren Sari Nusseibeh hadde håp om at PLOs leder Yasir Arafat og Israels statsminister Ariel Sharon ville gå sammen om å hamre ut en løsning som ga palestinerne et eget land og naboene sikkerhet. Han ble skuffet. 

Likevel har han fortsatt arbeidet i kulissene, i palestinske posisjoner og i offentligheten – for det samme målet i 40 år. Hans meninger om israelsk demokrati, Hamas og Netanyahu er verd å lytte til.

Minerva møter ham i den idylliske hagen midt i hotellet American Colony i det arabiske Øst-Jerusalem, lenge et yndet tilholdssted for politikere, journalister og turister med romslig reisekasse. Det er stillere der nå, og turistnæringen er i en krise som ikke blir mindre etter de siste månedenes fiendtligheter. Hans avventende holdning er den samme i dag:

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS