SPALTIST

Måtte Jesus dø for våre synder?

Kanskje har koronakrisen vekket et behov for å se oss selv og livet i et større perspektiv. Fortellingen om Jesu lidelse, død og oppstandelse kan hjelpe oss å gjøre det.

Publisert

Det har vært en annerledes påske, der hytte og fjell har blitt erstattet med hjemmets fire vegger og sosial isolasjon. Koronaviruset lammer hele samfunnet, også kirken. Likevel har flere enn vanlig fått del i påskens budskap, gjennom gudstjenester og andakter på Facebook og i andre medier, i en høytid da det ellers kan være svært glissent i kirkens benkerader.

Kanskje vekker pandemien våre religiøse refleksjoner og lengsler. Døden tar plutselig et steg nærmere, og dette aktualiserer påskefortellingen, med et budskap som angår flere enn de som vanligvis fyller kirkerommet.

Trond R. Hole skriver i Minerva om dette budskapet, som han destillerer til å handle om «den totale tilgivelse». Ved hjelp av Ibsens Peer Gynt, fremhever han betydningen av å bli sett av andre mennesker, med tilgivelse og kjærlighet, og at «noen eller noe rundt deg fremdeles oppfatter deg som den du var ment å være».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS