NYHET

Nær én av fem engelskmenn tror at jøder har skapt covid-19 med hensikt om å ødelegge økonomien for egen vinning, ifølge en undersøkelse fra Oxford-universitetet.

– Én av fem engelskmenn tror jøder står bak covid-19

Nesten halvparten av alle engelskmenn tror på konspirasjonsteorier knyttet til koronakrisen, det viser en undersøkelse fra Oxford-universitetet

Publisert

Undersøkelsen det er snakk om, «The Oxford Coronavirus Explanations, Attitudes, and Narratives Survey (OCEANS)», ble publisert i fagtidsskriftet «Psychological Medicine» sist fredag.

I undersøkelsen, som ble utført av forskere på klinisk psykologi ved universitetet i Oxford, ble et representativt utvalg på 2500 engelskmenn bedt om å rangere i hvor stor grad de var enige i 48 ulike konspiratoriske påstander knyttet til myndighetenes koronanarrativ, samt til konspirasjonsteorier som kan relateres til koronaepidemien.

I undersøkelsen, som ble utført i tiden mellom 4. og 11. mai, fremkommer det at nær én av fem engelskmenn tror at jøder har skapt covid-19 med hensikt om å ødelegge økonomien for egen vinning.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS