NYHET

Den sørafrikanske kunstneren og satirikeren Anton Kannemeyer opplever at kunsten hans er populær, men stadig færre gallerier sier ja til å stille den ut.

Våre dagers folkefiende?

Den sørafrikanske kunstneren og satirikeren Anton Kannemeyer blir boikottet av stadig flere gallerier. Selv mener han egen kunst er misforstått og at han forsøker å belyse hykleriet blant hvite.

Publisert Sist oppdatert

«Noen av bildene er tatt bort fordi The Artists’ Press føler seg mer og mer ukomfortabel med karikaturene av fargede mennesker på plakatene til salgs. Dersom du skulle ønske å se disse bildene av forskningsmessige årsaker, vennligst skriv til oss og be om dem. De kan ikke lenger kjøpes fra oss.»

The Artists Press er et slags nettbasert galleri som selger håndlagde litografier, gjenskapninger av sørafrikanske kunstneres mest ettertraktede arbeider. Én av kunstnerne som i en årrekke har solgt arbeidet sitt gjennom The Artist Press, er Anton Kannemeyer.

Kannemeyer er ingen hvem som helst i sørafrikansk kunstliv. Han er født i Cape Town og studerte ved Stellenbosch-universitetet, der han også har tatt en mastergrad i illustrasjon. Kannemeyer har en lang karriere bak seg som kunstner, foreleser, og ikke minst satiriker. I 1992 grunnla Kannemeyer og kollega Conrad Botes den satiriske tegneserien Bitterkomix, som snart ble berømt for sine direkte, kontroversielle stil. Kannemeyer har også hatt en rekke utstillinger, både alene og som deltaker på fellesutstillinger, så vel internasjonalt som i hjemme i Sør-Afrika – han har 45 internasjonale utstillinger bak seg, inkludert på MoMA i New York, the Museum of Contemporary Art i Sydney, Guggenheim i Bilboa, og Museet for Moderne Kunst i Danmark.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS