Den britiske organisasjonen Rising Up!, som står bak kampanjen Extinction Rebellion, utelukker ikke bruk av vold og ødeleggelse av eiendom.

Gruppen bak Extinction Rebellion: Utelukker ikke vold og ødeleggelse av eiendom

Minerva har sett nærmere på Extinction Rebellion, gruppen norske akademikere og kulturpersonligheter stiller seg bak i sin støtte til elevstreiker for klimaet.

Publisert Sist oppdatert

I et støtteopprop for elevdemonstrasjoner for klimaet skrev 25 norske akademikere og kulturpersoner sist uke at de stiller seg bak opprørserklæringen til Extinction Rebellion Norge.

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen kritiserte da oppropet – som blant annet er signert av Thomas Hylland Eriksen, tidligere høyesterettsdommer Ketil Lund og biologiprofessor Dag O. Hessen – for å ha det han mener er en antidemokratisk tone.

Også Minervas redaktør Nils August Andresen er kritisk til det han mener fremstår som en pompøs flørt med autoritær og totalitær ideologi. Han viser også til at teksten i oppropet i hovedsak består av en oversettelse fra en engelsk tekst forfattet av Extinction Rebellion International.  

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS