KOMMENTAR

Slik ser dårlig politisk håndverk ut

Med Ap og MDG i spissen skal Stavanger kommune gjøre kollektivtilbud «gratis». Problemet er bare at tilbudet blir dyrere, dårligere og skitnere.

Publisert

Tidligere denne uken ble det klart at Stavanger kommune skal gjøre kollektivtilbudet «gratis» i et år fra og med 1. juli – men basert på uttalelsene forbundet med forslaget, virker det å være første steg mot en permanent ny løsning.

Eller som det formuleres i en NRK-sak om vedtaket: Ap, MDG, Sp, SV, Rødt og Folkets Parti er enige om at Stavanger by «skal fullfinansiere kollektivtrafikken på vegne av egne innbyggere». Fra et borgerlig perspektiv fremstår det som en parodi: Selvsagt er det innbyggerne som finansierer kollektivtrafikken på egne vegne – og når man ordlegger seg på en måte som tåkelegger dette helt åpenbare faktum, så tåkelegger man at politikk handler om prioriteringer. Selv en by smurt med olje må prioritere – ikke minst i en uavklart europeisk krigssituasjon som griper langt inn i norske lommebøker.

Og her er Høyres ordførerkandidat on point: «Dette er uansvarlig. Det er helheten i det som bekymrer meg. De bruker penger på gratis SFO, skolemat og nå kollektivtransport. Det er ingenting som er gratis. Politikk er å prioritere. Spørsmålet er hva vi skal prioritere i en situasjon hvor kommuneøkonomien blir anstrengt og vi har innbyggere som sliter.»

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS