Senterpartiets 1. kandidat i Oslo:  – Rødt og blått fungerer ikke for å plassere Senterpartiet 

Torbjørn Røe Isaksens drømmer om et borgerlig Senterparti. Partiets 1. kandidat i Oslo, Bjørg Sandkjær, velger helst samarbeidspartnere ut fra sak og ikke ideologi. 

Publisert Sist oppdatert

Senterpartiet har vært tro mot venstresiden i politikken i nesten 30 år, men i den siste utgaven av Minerva forteller næringsminister Torbjørn Røe Isaksen om en oppdagelse han har gjort på sine reiser rundt i vårt langstrakte land: At det finnes et borgerlig og konservativt Senterparti der ute. 

«Det skjer overraskende ofte at jeg treffer senterpartister som får meg til å forstå hvordan Høyre og SP faktisk kunne sitte i regjering sammen i hele etterkrigstiden frem til begynnelsen av 90-tallet», skriver Isaksen i spalten sin, som har fått overskriften «Drømmen om et borgerlig Senterparti»

I Oslo ligger Senterpartiet an til å kunne havne på vippen mellom rød og blå side etter valget. I flere målinger er Sp inne med én representant i bystyret. Ifølge Aftenpostens juni-måling har borgerlig og rødgrønn side til sammen 29 representanter hver. Da vil Bjørg Sandkjær avgjøre hvem som får flertall. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS