KORTE NYHETER

Norsk Komponistforening hevder at NRK ikke oppfyller sitt kulturelle oppdrag som allmennkringkaster i henhold til NRK-plakaten.
Norsk Komponistforening hevder at NRK ikke oppfyller sitt kulturelle oppdrag som allmennkringkaster i henhold til NRK-plakaten.

Klager inn NRKs musikkprofil til Kringkastingsrådet

«Det kan være lett å tro at det folk vil ha, er arrangert etteraping av virkeligheten på hotell, farmer og dansegulv, alt med en eller annen form for maske.»

Publisert

NRK har i det siste møtt kritikk for sin kultur- og musikkdekning, blant annet på Scenekunst.no, i Klassekampen og Morgenbladet. Kritikken har særlig vært rettet mot NRK P2, som tradisjonelt har vært kanalen for den smalere kulturen. Den går på at også P2 de siste årene har fått et mer tabloid og kjendistungt uttrykk. Programmene der man går i dybden på en bredde av musikksjangre, og vurderer nye verk redaksjonelt, er byttet ut med tips, anbefalinger og spilleliste-preget innhold. Og når den smale kulturen forsvinner også herfra, hva skjer da med NRKs forvaltning av samfunnsoppdraget og publikums tilgang på kvalitetsinnhold om musikk?

Norsk Komponistforening har nå sendt en formell klage til Kringkastingsrådet. Der hevder de at NRK ikke oppfyller sitt kulturelle oppdrag som allmennkringkaster i henhold til NRK-plakaten.

I klagen påpeker foreningen blant annet at det spilles betydelig mindre musikk på P2 nå sammenliknet med tidligere, og at den redaksjonelle dekningen av musikk er nesten borte. De hevder at bredden og mangfoldet i musikken mangler hos allmennkringkasteren, og at norske opphavere ikke får spillerom.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS