KOMMENTAR

Politikerne snakker ikke om valgets viktigste spørsmål

Enten man er opptatt av økonomi, kultur eller distriktene, er pandemihåndteringen viktigere enn små endringer i anbudsutsetting eller formuesskatt.

Publisert

I valgkampen vil alle partier at valget skal handle om sakene nettopp deres velgere er særlig opptatt av: Arbeiderpartiet vil snakke om at «alle skal med», Høyre vil snakke om arbeidsplasser i privat sektor og MDG vil snakke om FNs klimarapport. Rødt vil snakke om ulikhet, mens Frp prøver å gripe de smulene som finnes til å snakke om innvandring. Disse temaene er viktige nok, selv om forskjellen i partienes standpunkter ofte er mindre i praktisk politikk enn partiene selv fremstiller det som.

Men partienes hjertesaker følger ikke alltid med på begivenhetene. Noen ganger endrer verden seg raskt, og bringer spørsmål som ikke står i partiprogrammet, på dagsorden. Det er som den britiske konservative statsministeren Harold Macmillan skal ha svart på et spørsmål om hva som er det vanskeligste med å være statsminister: «Events, my dear boy, events.»

Som de fleste har fått med seg, har vi en «event» å stri med for tiden: koronaepidemien. Og noe av det viktigste for de fleste av oss, er hvordan politikerne velger å håndtere den epidemien gjennom høsten og vinteren.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS