KOMMENTAR

Foredrag om «Det internasjonale gjennombruddet» av Terje Tvedt.
Foredrag om «Det internasjonale gjennombruddet» av Terje Tvedt.

Terje Tvedt kollapser som offentlig intellektuell i koronadebatten

I sin siste koronakronikk serverer professoren feil på feil om tall, misforståelser om epidemiologi og strategi, resirkulering av kjepphester fra andre områder – med en dose konspirasjonsteori på toppen.

Publisert Sist oppdatert

Ville du kjøpt en bruktbil av Terje Tvedt?

Det er spørsmålet etter Tvedts siste koronakronikk med kritikk av den norske strategien. For etter at Terje Tvedt ble en slags nasjonal kjendis med boken Det internasjonale gjennombruddet, har han i mange kretser fått en slags status som en modig, maktkritisk intellektuell, med dype og brede kunnskaper om nesten hva det skal være. Og denne statusen har han nå i to omganger benyttet til å skrive om koronastrategien.

Sveipene er store: Forrige gang var vi innom kinesiske dynastier som bygget flomdiker og sumererne som i stedet drev med menneskeofring – Tvedt mente den siste beskrivelsen passet best for å beskrive Norges koronastrategi. (Jeg svarte på kronikken her.) Denne gangen skriver han om at bare en smitteutsatt befolkning er en sunn befolkning, og bruker – som et temmelig perverst eksempel – befolkningen i Sør-Amerika, som nesten ble utryddet av nye, smittsomme sykdommer da europeerne kom på 1500-tallet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS