Vladimir Solovjov har hele tiden støttet Putins krig i Ukraina. I en tale til unge russere raljerte han over transpersoner og vestlig aggresjon mot Russland før han oppfordret til ungdommen til å verve seg til krigen.

«Vi kurerer det alvorlig syke ukrainske folket»

Kreml-propagandisten Vladimir Solovjov talte nylig til unge russere om krigen i Ukraina, og ba dem melde seg til tjeneste så snart de er gamle nok.

Publisert Sist oppdatert

Vladimir Solovjov er blitt et velkjent fjes i Vesten etter den russiske invasjonen av Ukraina i februar. TV-personligheten leder et av Russlands fremste debattprogrammer og har hele veien støttet krigen og president Putin helhjertet, så langt som å oppfordre til bombing av europeiske land.

Solovjov redegjorde nylig for situasjonen da han talte til en forsamling unge russere. Mens taleren selv oste av patos, satt flertallet blant det unge publikummet med tomme blikk og apatiske ansiktsuttrykk. Han karakteriserte krigen som en kamp mellom det gode og det onde, og kritiserte russere som har forlatt landet etter krigsutbruddet for å mangle patriotisme og viljen til å gjøre det som trengs. Ifølge Solovjov er NATO ute etter Russland, og bruker Ukraina som spydspiss.

«I åtte år har NATO-landene pumpet Ukraina fullt av våpen og forberedt ukrainerne. [...] De har luktet og smakt blod.»

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS