– Historisk sett har det ofte vært større fare for at teknologi misbrukes med hensikt enn at den selv kommer ut av kontroll

Teknologieksperter, advarer mot katastrofe dersom kunstig intelligens fortsetter å utvikles uten klarere rammer. Norsk ekspert er mer bekymret for misbruk med intensjon fremfor at teknologien skal løpe løpsk.

Publisert

Mens den revolusjonerende kunstige intelligensen (KI) bak programvare som ChatGPT har skapt mye oppmerksomhet og debatt, blant annet om muligheter for juks for elever og studenter, er det langt mer alvorlige bekymringer som plager mange av verdens ledende eksperter på feltet.

Den britiske professoren Stuart Russell er en av verdens fremste KI-eksperter, og uttalte nylig at «hvis maskinen er mer kapabel enn mennesker, vil den få det den vil ha. Og hvis det ikke er på linje med menneskelige fordeler, kan det få katastrofale følger. Det kan til og med resultere i ‘utryddelsen av menneskeheten’»

Russell er en av en rekke prominente personer som signerte et åpent brev 29. mars for å sette KI-utviklingen på pause. Blant de andre underskriverne finner man navn som Elon Musk, KI-ekspert Yoshua Bengio, Apples medgrunnlegger Steve Wozniak og forfatter Yuval Noah Harari.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS