KOMMENTAR

Jensen-saken: Korrupsjon er uunngåelig

Organisert kriminalitet vil eksistere så lenge det er profitabelt. Korrupsjon følger i kjølvannet. Det vil det fortsette å gjøre så lenge ingen tør å snakke om legalisering.

Publisert Sist oppdatert

Hver historie er selvsagt unik, med sine egne forlokkende detaljer:

Ta politikapteinen François Stuber fra Strasbourg, ektemann, barnefar og dekorert politimann, som i 2007 ble arrestert sammen med sin elskerinne, Laurence Hamon, som jobbet ved byens domstol. Sammen hadde de i flere år videresolgt narkotika som Stubers avdeling hadde beslaglagt. Forsvareren hevdet imidlertid at de brukte stoffene til å betale informanter. En litt overivrig politimann der også, altså.

De kjøpte også narkotika fra andre nettverk, og Hamon kunne skaffe informasjon fra domstolen for å forsikre seg om at disse ikke var under etterforskning. Pengene fra salget ble satt inn på hennes bankkonto, og ble derfra satt inn på hans. Systemet var intrikat og avansert – men rike ble de ikke. Mye av pengene forsvant på et lokalt kasino, og Stuber var nedsyltet i gjeld fra et mislykket huskjøp. Stuber ble dømt til ti års fengsel.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS